Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Császári palota

Japán, Tokió, Látnivalók

Császári palota

Tokió, Japán, Látnivalók
  • Cím: Japán Tokyo, Chiyoda, 1−1 ‎
  • Telefon: 81 3-3213-1111

A Császári palotát 1457-ben építtette Óta Dókan a környék katonai-közigazgatási vezetője, a korábbi erődítmény megmaradt részleteiből.

A palotába és a várfalon belülre csak január 2-án és december 23-án lehet bemenni. Ilyenkor a császár is többször megjelenik és a látogatók a palotakomplexum egyes részleteit is megtekinthetik.

Az egész épületcsoport ragyogó példája a hagyományok és az új szellem ötvözetének. Zenetermében évente többször felcsendül a klasszikus japán zene a gagaku. Ünnepélyes alkalmakkor a bugakut, az ősi táncot is bemutatják.

A mértani elrendezést követő Külső kertet négy oldalról veszi körbe a várárok-rendszer. A kettős ívű Hijubashi hidat vízben tükröződő alakja miatt pápaszem hídnak is hívják. A palotának több bejárata is van, mindegyikhez egy híd vezet a várárkokon át, a kapuk azonban nincsenek nyitva a látogatók előtt.Császári palota
Tokió, Japán
Copyright: mikeleeorg   Forrás: flickr

Tokiói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!