Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Nemzeti Színház

Nemzeti Színház

Japán, Tokió

A tokiói Nemzeti Színház épületében tulajdonképpen két színház működik: a nagyobb 1764, a kisebb 630 ülőhellyel.

Tovább olvasom

Senso-ji templom

Senso-ji templom

Japán, Tokió

A Senso-ji templom Tokió legrégebbi és legjelentősebb buddhista temploma.

Tovább olvasom

Nemzeti Stadion

Nemzeti Stadion

Japán, Tokió

A Meidzsi-szentély Emlékparkjának legszebb létesítménye az 1964-ben épült Nemzeti Stadion.

Tovább olvasom

Inokasira Park

Inokasira Park

Japán, Tokió

A tokiói Inokasira Park a helyiek kedvelt kirándulóhelye. A tóban fürdeni és csónakázni is lehet.

Tovább olvasom

Császári palota

Császári palota

Japán, Tokió

A Császári palotát 1457-ben építtette Óta Dókan a környék katonai-közigazgatási vezetője a korábbi erődítmény megmaradt részleteiből.

Tovább olvasom

Milyen város Tokió?

A Tokiói-öböl partján elhelyezkedő főváros a Felkelő Nap Országának is nevezett Japán szíve. Az ország lakosságának 11%-a él itt, emellett közlekedési, hírközlési, politikai, gazdasági és kulturális központ is. A világ egyik legnagyobb és legnépesebb városa tiszta, biztonságos, jó vizű és jó levegőjű.

A mai Tokió alapítási évének 1457-es évet tartják, Óta Dókan tábornok és költő ekkor szemelte ki a helyet egy komolyabb erődítmény felépítésére. A várkastély köré iparosok és kereskedők települtek és rövidesen az Edo-öböl partján fekvő város kikötőjébe számos kereskedelmi hajó kezdte szállítani a kincseket.

A város igazi hírnévre 1603-ban emelkedett, amikor ide helyezték át a katonai kormányzat székhelyét. Edo életének következő 250 évét a gyors fejlődés jellemezte: a kereskedelem és az ipar mellett a kultúra is helyet kapott életében. Számos pap, tudós és művész költözött ide.

A XVIII. század vége felé Edo a politikai hatalom és a kulturális élet központja lett, lakosságának száma folyamatosan növekedett, a XIX. század elejére pedig a világ egyik legnagyobb városa lett.

Sok megrázkódtatással járó változást hozott az 1868-as év, amikor a császár Kiotóból Edóba helyezte át udvartartását. Az utolsó sógun lemondott a hatalomról és ismét a császári ház lett az ország tényleges vezetője. A város ettől kezdte Tokió néven egyre dinamikusabban fejlődött.

1923-ban a történelem egyik legpusztítóbb földrengése rázta meg a Tokiói-öböl környékét. A katasztrófa következtében teljesen romba dőlt város hét éve alatt épült teljesen ujjá.

1937-ben Kína ellen indultak harcba a japánok, majd 1941-ben a fasiszta tengelyhatalmak oldalán léptek be a második világháborúba. 1945-ben a háborúban nagyrészt elpusztult Tokiót a régi város mintájára igyekeztek helyreállítani.

Napjainkban évről évre több látogató keresi fel a Japán fővárost, annak ellenére is, hogy az egyik legdrágább város a világon.

Tokió Galériák

Tokió-torony
Tokió, Japán Látnivalók
Hotel Metropolitan Tokyo****
Tokió, Japán Szállás
Miso leves
Tokió, Japán Vendéglátás
Selyembemutató
Tokió, Japán Vásárlás
Nemzeti Tudományos Múzeum
Tokió, Japán Szabadidő
Nemzeti Színház
Tokió, Japán Szórakozás

Párizs

Párizs

Ibiza

Ibiza